Mijn Account

Rebound Magazine 7

 4,95

Rebound Magazine 7: terugblikken en vooruitkijken

Op de grens van 2022 en 2023 is het logisch dat Rebound Magazine een beetje terug-, maar vooral vooruitkijkt. In België doen we dat onder andere met de stand van zaken bij de Belgian Cats en Lions. De vrouwen kunnen voor de vierde keer het EK halen; de mannen hebben een mirakel nodig om het WK te bereiken, maar het kán nog. In het Belgische deel van de BNXT League ziet Spencer Butterfield Antwerpen als ideale omgeving en vindt Maxime Depuydt een nieuwe uitdaging bij het door Amerikanen opgekochte Luik.

In Nederland kijken we terug met Henk ‘Pest-Me-Maar’ Pieterse en verdrinken we in Game Changers, het levenswerk van Jacob Bergsma. Maar we kijken vooral vooruit, want de verhalen uit het verleden bepalen ook de toekomst. Dat doen we met drie talenten, die we later zeker tegenkomen bij de Orange Lions: Jesse Edwards en Tristan Enaruna zijn opvallende spelers bij respectievelijk Syracuse en Cleveland State. Jesse Waleson snoof al even aan Oranje en ontwikkelt zich als Nederlander in Vlaanderen bij Filou Oostende. Dat je niet persé naar Amerika hoeft om door te breken bewijst Marijn Ververs, groot geworden in Leiden.

Tot slot spraken met Yannick Desiron, ‘The Tank’ van Hubo Limburg United en in Zwolle met de ‘stille kracht’ van Landstede Hammers, Mark van Schutterhoef.