Mijn Account

Rebound Magazine 4

 4,95

Special Eurobasket

Nadat Covid 19 het EK basketball, of zoals het officieel heet Eurobasket, in 2021 onmogelijk maakte, staat nu het belangrijkste mannentoernooi van Europa weer op de agenda. Met voorronden in vier steden (Praag, Tbilisi, Milaan en Keulen) en de knock-out fase in Berlijn gaat het vanaf 1 september los.

Nederland is er, na een onderbreking van één toernooi, weer bij en België gaat zich voor de vijfde keer op rij meten met de top van Europa. Kansen? Voor Nederland wordt het in de Tsjechische hoofdstad Praag heel moeilijk, maar goed spelen en meedoen in de wedstrijden staat voorop. België lijkt in Tbilisi (Georgië) iets meer kans te hebben op de tweede fase in de Duitse hoofdstad.

Voor Rebound Magazine is Eurobasket 2022 uiteraard reden om flink uit te pakken in de voorbeschouwende sfeer en wie zijn nu precies al die spelers, die in de eerste weken van september het oranje of het rood mogen dragen.

We spraken met internationals, bekeken tegenstanders en legden uiteraard ons oor te luister bij Maurizio Buscaglia en Dario Gjergja, de bondscoaches van respectievelijk Nederland en België. Voor beiden is het hun eerste Europees kampioenschap.

Verder staan we stil bij het afscheid als Belgian Lion van Sam van Rossom. Hij speelde 121 interlands, behoort dus tot de selecte ‘club van 100’ en is zesde op de eeuwige ranglijst.