Mijn Account

Rebound Magazine 15

 4,95 12,95

De eindsprint is ingezet

Langzaam maar zeker maken de ploegen in de BNXT League zich op voor de eindsprint van het seizoen 2023-2024. De crossborder wedstrijden zitten alweer in de laatste fase en de playoffs om de nationale titels in België en Nederland staan voor de deur. De bekerwinnaar in beide landen zijn inmiddels bekend: Limburg United en Heroes Den Bosch.

Intussen werd ook het belangrijke eerste window gespeeld voor de kwalificatie van Eurobasket 2025. Waar Nederland wat meer had mogen halen uit de wedstrijden tegen Groot-Brittannië en Griekenland (twee keer verlies), kende België een perfecte start met winst in Slowakije en een heerlijke stunt tegen het grote Spanje.

Basketbal leeft in België veel meer dan in Nederland, al was de wedstrijd tegen Griekenland in Den Haag een mooi feestje. Dat was echter niets vergeleken bij het barstensvolle Antwerpse Sportpaleis bij wedstrijden van het vrouwenteam, dat zich tot de top van de wereld mag rekenen. Daarom ook in Rebound Magazine 15 een verhaal met Emma Meesseman, een van de beste speelsters ter wereld.

De beste die Nederland ooit had portretteren we ook uitgebreid: Rik Smits, een grootheid die de jongste generatie niet of nauwelijks kent en zeker niet heeft zien spelen.

In het kader van de kruisbestuiving gingen we op bezoek bij Joël Ekemba, Belg in Zwolse dienst en bij Nathan Kuta, Nederlander van geboorte, maar nooit ergens anders gespeeld dan in België.

Joppe Mennes is een pareltje voor de toekomst bij Filou Oostende en Sharron Dorsey-Walker, die we nog kennen van Landstede Zwolle, is terug in Nederland en doet mooie dingen voor Heroes Den Bosch. Kai Edwards is de oudere broer van Jesse Edwards, het grote talent dat misschien wel de NBA gaat halen. Kai is vooral belangrijk voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord in Rotterdam.