Mijn Account

Rebound Magazine 14

 4,95 12,95

13.700 toeschouwers bij een vrouweninterland

Op de drempel van het tweede gedeelte van de BNXT League, waarin de zogenoemde cross-borderwedstrijden worden gespeeld, kijken we in Rebound 14 terug op een van de opvallendste basketbalevenementen in de geschiedenis. In Antwerpen streden vier ploegen om drie plaatsen op de Olympische Spelen later dit jaar in Parijs. Het al geplaatste Amerika en Europees kampioen België hadden, zoals verwacht, geen moeite om een ticket voor Parijs te bemachtigen. Maar… in drie dagen vonden 35.000 liefhebbers een plekje in het Sportpaleis. Een enorm aantal. 13.700 zagen de topper tussen de VS en de Belgian Cats en vermaakten zich van de eerste tot de laatste minuut. Fotograaf Peter van der Velde zat op de eerste rij.

De Nederlandse vrouwen zijn ver verwijderd van die top, maar er was alle reden om te gaan praten met bondscoach Vincent van Sliedregt. Over coaches gesproken: Thomas Crab is de jongste in het Belgische deel van de BNXT. 36 jaar is hij pas. Net zo oud overigens als Van Sliedregt, die naast de Orange Lions ook LWD Basket coacht.

Verder in deze uitgave interviews met Jordy Kuiper, die na omzwervingen terug is waar het begon, in Groningen, Zaccarie Mortant, die zijn leven lang al trouw is aan de Foxes in Bergen, de bij Zorg en Zekerheid Leiden doorgebroken Lucas Kruithof, die al vanaf zijn vierde jaar bij de Leidse ploeg actief is, Thijs de Ridder die zich lekker voelt in het Spaanse Bilbao, het land waar Terrence Bieshaar van Landstede groot werd en lang speelde.

Het Nieuwsblad van het Noorden zocht haarfijn uit wat er allemaal misging bij Donar in Groningen. Wij mogen u een samenvatting aanbieden. In zijn column gaat Patrick Ceulemans in op ‘Het Wonder van Antwerpen’ en zijn collega Aart Dekker geeft een voorzet om het Nederlandse topbasketbal volwassen te maken.