Mijn Account

Rebound Magazine 12

 4,95 12,95

Rebound Magazine kijkt vooruit
NL 3×3-team en Belgian Cats naar Parijs in 2024?

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Ook in deze twaalfde uitgave van Rebound Magazine. De Belgian Cats behoren tot de wereldtop en spelen volgend jaar in het olympisch kwalificatietoernooi tegen de absolute nummer 1, de Verenigde Staten. Dat wordt een volle bak in het grote Sportpaleis van Antwerpen. Gaat het Nederlandse 3×3-team met Worthy de Jong in 2024 naar de Olympische Spelen van Parijs? Als de World Tour in Amsterdam een voorbode is geweest, zou dat best eens kunnen.

Uiteraard veel uit de BNXT League in Rebound. Theo John kwam via de topuniversiteiten Marquette en Duke naar Donar in Groningen; Pierre Antoine Gillet, de schutter van Filou Oostende, onthult het geheim achter zijn driepunters; ras-bestuurder Michael van Praag is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond en in Leuven letten ze bij de Stella Artois Bears heel goed op de centjes.

Verder keken we naar de moeizame weg van de Nederlandse vrouwen. De Orange Lions gaan normaal gesproken weer het EK niet halen. We gingen ook op bezoek in Hasselt, waar het bijna tien jaar jonge Limburg United gestaag de weg naar boven hervindt. In Rotterdam werd vorig jaar de oudste coach (Toon van Helfteren) aan de kant gezet. Zijn vervanger bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord is Tim Arns, de jongste coach (27) in de Nederlandse topdivisie in 43 jaar. Yoeri Schoepen had een mooie tijd bij Spirou Charleroi, maar is blij om terug te zijn in Antwerpen.

Alles lezen? Ga naar: www.reboundmagazine.nl