Mijn Account

Rebound Magazine 10

 4,95 12,95

Laatste Rebound Magazine van het seizoen

Afsluiten is een duidelijk thema in het laatste Rebound Magazine van het seizoen 2022-2023. Een van de meest gezichtsbepalende spelers van het afgelopen decennium zien we niet meer binnen de lijnen terug: Dusan Djordevic. Elf kampioenschappen behaalde hij met Oostende en daarnaast nog een vracht aan prijzen.

Het is natuurlijk ook een seizoenafsluiting voor de teams, die met een vette glimlach de zomer ingaan. Uiteraard Oostende, maar what’s new? De grootste glimlach is uiteraard te zien in Leiden, want Zorg en Zekerheid was niet de grote favoriet, maar schreef een stukje Nederlandse basketbalgeschiedenis met de dubbel.

Rebound sprak met hoofdrolspelers bij de ‘grote drie’ in het noordelijk deel van de BNXT League: Austin Price van Heroes Den Bosch, die terugkeert voor een derde seizoen, Maarten Bouwknecht, Mister Last Minute van kampioen ZZ Leiden en Andrej Štimac, de coach die Donar na een beroerde start tot op 2 minuten en 41 seconden van de titel bracht.

Domien Loubry mag zich intussen ‘veteraan’ noemen, maar zolang hij het leuk vindt gaat hij door. Nog niet afsluiten dus… Dat geldt helemaal niet voor Vincent Cole. De jonge Amerikaan staat aan het begin van zijn loopbaan, maart sloot bij Yoast United een prachtig seizoen af als topscorer van de BNXT. Quentin Serron sluit een triest jaar af. Na een vol seizoen blessureleed gaat hij er met Limburg United vol tegenaan.

Rebound sprak met Gary Freeman voor een stukje nostalgie. Het opvallende ontslag van Toon van Helfteren bij Feyenoord Rotterdam en de BNXT Awards komen ook voorbij in Rebound Magazine nummer 10.