Mijn Account

Domien Loubry doet er na nieuw topseizoen nog een jaartje bij

‘Zolang ik plezier beleef ga ik door’

Tekst: Patrick Ceulemans | Foto: Peter van der Velde

Domien Loubry heeft er met Kangoeroes Mechelen een tweede opeenvolgend topseizoen opzitten. De 38-jarige Sinjoor, die met zijn vrouw Zoë Van Gastel nu aan de rand van Mechelen woont, is zoals een goede fles wijn. Hou ouder, hoe beter! “Ik heb de raad van enkele intimi gevolgd. Zolang ik plezier beleef aan mijn favoriete sport ga ik door”, zegt de guard van de Mechelaars.
Flamboyant, charmant, respectvol en vooral klasrijk. Zo kan je de mens Domien Loubry omschrijven. De 38-jarige Loubry was in de BNXT League goed voor een schitterend gemiddelde van 14 punten, 2 rebounds en 4 assists. In de FIBA Europe Cup was dat zelfs nog straffer: 14 punten, 3 rebounds en 6 assists.

Toch was het in de carrière van Domien Loubry niet altijd rozengeur en maneschijn. Na zijn jeugdopleiding bij Gembo vertrok hij als één van de grootste Belgische talenten op 16-jarige leeftijd naar Antwerp Giants. Hij debuteerde vroeg in de eerste ploeg en op het hoogste niveau. Toch kon hij niet doorgroeien en een vaste plaats forceren in de eerste ploeg van de Giants. De toenmalige coach van de Antwerpse eersteklasser was Arik Shivek en hij vond hem defensief niet sterk genoeg. “Ik liep vorig seizoen Arik Shivek in Nederland tegen het lijf. Hij feliciteerde me met mijn sterke prestaties en gaf eerlijk toe dat hij zich vroeger en bij Antwerpen in mij had vergist. Wel, dat is vooral sjiek dat zo een coach op zijn uitspraken terugkomt”, zegt Domien Loubry.

Dit is het begin van het artikel. Wil je meer lezen koop dan een los magazine of neem een abonnement.