Mijn Account

De grote ambities van Bob van Oosterhout

‘Heroes makes you fly’

Tekst: Leon Kersten | Foto: ROBERT VERBOON

Bob van Oosterhout is nu zeven jaar eigenaar van Heroes Den Bosch. In die tijd is er veel veranderd. En er komt nog veel meer aan.

De ambitie van Bob van Oosterhout is om Heroes binnen 3 tot 5 jaar een Champions League-waardige club te laten zijn, sportief maar ook qua entertainment en beleving. “In alle opzichten moet Heroes op dat niveau georganiseerd zijn.”

In Den Bosch ligt een gloednieuw beleidsplan op tafel met als titel: ‘Heroes makes you fly’. Daarin is tot in detail beschreven hoe de club op Champions League niveau moet komen. “Alles moet beter”, stelt de clubeigenaar, “denk aan de omgang met fans en sponsoren, maar ook de kantoren in de Maaspoort.”

In de ambities van Van Oosterhout is de Maaspoort over vijf jaar een plek waar iedere Nederlandse sportliefhebber naartoe wil, waar mensen bij elkaar komen om emoties en ervaringen delen. “Of je nou wel of niet iets hebt met basketbal, ik hoop dat de sportfans gaan zeggen: Heroes Den Bosch is ‘the place to be’.”

In feite zoals hij het zelf beleefde toen hij op 10-jarige leeftijd met zijn vader vaak naar Nashua ging kijken. “Maar voor alle duidelijkheid: we zijn er nog lang niet, zeker niet qua entertainment. Daar ben ik nog verre van tevreden over.”

WIND MEE
Bob van Oosterhout is overtuigd van de kansen voor het basketbal in Den Bosch omdat wereldwijde onderzoeken aantonen dat het een populaire sport is, die zeker bij de jeugd enorm aan populariteit wint. “Dus ja, ik denk dat wij nu een goed plan aan het bouwen zijn en echt de wind mee hebben.”

Om de ambities hard te maken is geld noodzakelijk. Bij Heroes is de begroting dit seizoen 2,2 miljoen euro met de verwachting dat die nog iets oploopt. Om het beoogde Champions League-niveau te halen weet Van Oosterhout wat er nodig is. “Binnen vijf jaar willen we in Den Bosch naar een begroting van 3 tot 3,2 miljoen euro.”

Om het fundament sterker te maken heeft Heroes sinds kort vier nieuwe aandeelhouders. Volgens Van Oosterhout was dat noodzakelijk om stappen te kunnen maken.

“Mijn doel is dat over een aantal jaar mensen zeggen: hé, die Nashua Den Bosch-periode was geweldig, EiffelTowers was top, maar wat er nu staat dat is de overtreffende trap en op alle vlakken next level.”

 

Voor de rest van dit artikel verwijzen wij u naar ons magazine.