Mijn Account

Coen Stolk, de stille kracht van Landstede Hammers

‘We kunnen iedereen verslaan’

Tekst: Martin Hoekstra | Foto : Peter van der Velde

Coen Stolk maakt bij Landstede Hammers de meeste minuten van alle spelers, gemiddeld bijna 31 per wedstrijd. Je hebt kans dat een supporter hem niet heeft opgemerkt, maar als je na de wedstrijd de statistieken bekijkt, dan blijkt de 25-jarige forward toch weer een grote rol te hebben gespeeld. “Het onopvallende bevalt me wel en is misschien wel net zo belangrijk als het opvallende. Ik doe wat er moet gebeuren om de wedstrijd te kunnen winnen.”

Coen is op 26 juni 1997 in Dordrecht geboren. Op zijn zesde verhuisde het gezin Stolk naar Apeldoorn. Aanvankelijk hield hij zich bezig met scouting en zwemmen. “Dat was niet genoeg. Ik heb een aantal verschillende sporten geprobeerd: judo, waterpolo en uiteindelijk basketbal. Dit beviel me direct en heb ook niks anders meer gedaan sinds ik op mijn negende met basketbal ben begonnen.

VAN ZWOLLE NAAR ROTTERDAM
Zijn eerste club was WSW in Apeldoorn, maar al snel bleek dat hij talent had. Hij stapte over naar de jeugdacademie van Landstede Basketbal, zoals de club toen nog heette. Op zijn zeventiende maakte de nu 1.96 meter lange Coen zijn debuut in de hoofdmacht van Landstede. Ondertussen had Coen zijn middelbare school afgerond. Hij koos voor een studie in Delft, dus moest hij een team in de buurt van Delft vinden. Dat werd de hoofdmacht ban het huidige Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. “Rotterdam was goed aan te reizen. Ik hoopte dat ik daar een kans bij het eerste team zou krijgen. Die kans kreeg ik gelukkig ook.”

Dit was het begin van het artikel over Coen Stolk. Lees de rest in ons magazine.