Rebound Magazine 19

 7,95 12,95

Paralympische Spelen, een vroeg ontslag en portretten van goede spelers

Het oktobernummer van Rebound komt uit kort na de start van de vernieuwde BNXT League. Het spreekt voor zich dat daar aandacht naar uitgaat. Onze redacteuren gingen in België in gesprek met Pierre-Antoine Gillet en Domien Loubry, twee toppers  die wekelijks voor goede statistieken zorgen. Voor Loubry wordt het zelfs zijn Last Dance.

In Nederland wordt Maik Bouwer geportretteerd. Hij is de nieuwe aanvoerder van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball en blaakt van de ambitie. Ook vonden we het tijd om eens te kijken hoe het er nu voor staat bij Donar. Rebound legt de zaken haarfijn uit en sprak met Stefan Mladenovic, de nieuwe General Manager van de club.

Opmerkelijk was het ontslag van Geert Hammink bij Windrose Giants Antwerp. De Belgische ploeg verloor de eerste competitiewedstrijd in eigen huis van Den Helder Suns. Hammink kon meteen zijn koffers pakken.

Een ander punt is de scheidsrechtersproblematiek. Sommige scheidsrechters fluiten rustig drie wedstrijden in een weekend, soms gaat een wedstrijd gewoon niet door, omdat er niet genoeg scheidsrechters zijn. Waar komt dat door en waar vinden we de oplossing. Het probleem speelt niet alleen in Nederland, ook in België is er een chronisch gebrek aan scheidsrechters.

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters waren de grote favoriet voor goud tijdens de Paralympische Spelen. Op alle grote toernooien van de laatste jaren waren de vrouwen van coach Gertjan van der Linden telkens de beste ploeg. Zo ook in Parijs. De Nederlandse vrouwenploeg pakte weer het goud. Een mooi laatste kunstje voor Van der Linden.

Arthur Goethals, de nieuwe voorzitter van he bestuur van de BNXT League, komt aan het woord over de BNXT League en welke kansen hij ziet. De Belgian Cats moeten het lange tijd stellen zonder de geblesseerde Laure Resimont. Hoe staat zij ervoor qua herstel en hoe ziet ze haar toekomst?

Kortom, Rebound Magazine 19 is wederom een blad dat je niet mag missen!